Kontakt

Arbejdsløshed / Ledighed

Flere risikerer at miste dagpengene

Dagpengeperioden er blevet halveret, så man fremover kun kan modtage dagpenge i to år - I løbet af det seneste år er der stort set sket en fordobling af antallet, der har været på dagpenge i mellem 2 og 4 år - I dag er der således over 18000 personer, der har været ledige i 2-4 år.

Dagpengeperioden er blevet halveret, så man fremover kun kan modtage dagpenge i to år. Der vil derfor ske en stor stigning i antallet af ledige, der vil falde ud af dagpengesystemet, fordi de har opbrugt deres to-årige dagpengeperiode.

Ud over at dagpengeperioden er blevet halveret, er genoptjeningskravene for at kunne fortsætte på en ny dagpengeperiode blevet skærpet .

Aktuelt er der godt 18.100 personer, der har brugt 2-4 år af deres dagpengeperiode. Hvis de nye regler var fuldt indfaset i dag, ville de 18.100 personer derfor ikke længere kunne modtage dagpenge.

Antallet af ledige, der har brugt 2-4 år af dagpengeperioden, er på bare et år, steget fra godt 9.300 til godt 18.100, hvilket stort set svarer til en fordobling

Tusindvis af ledige vil falde ud af dagpengesystemet
I et svar fra Beskæftigelsesministeriet til Folketingets Arbejdsmarkedsudvalg fremgår det, at Beskæftigelsesministeriet med betydelig usikkerhed skønner, at antallet af ledige, der falder ud af dagpengesystemet, kan stige fra de nuværende 1.000-2.000 til 2.000-4.000, fordi flere påvirkes af de nye regler.

Antallet af ledige, der fremover vil falde ud af dagpengesystemet, kan blive langt højere end de niveauer, som Beskæftigelsesministeriet skønner.

Det vil kræve kæmpe adfærdsændringer blandt de ledige, da 18.000 ledige aktuelt har brugt 2-4 år af deres dagpengeperiode.

Halvering af dagpengeperioden rammer skævt i landet
Hvis halveringen af dagpengeperioden var fuldt implementeret i dag, ville den ramme skævt, hvor flest i Nordjylland, på Fyn, i København, på Københavns vestegn og i en række udkantsområder vil miste deres dagpenge.

For landet som helhed er der i øjeblikket 0,9 procent af de forsikrede, der har brugt 2-4 år af deres samlede dagpengeperiode.

Ishøj/Vallensbæk, Albertslund og Lolland har med de aktuelle tal den største andel ledige, som har været ledige mellem 2-4 år, mens Billund, Egedal og Lejre ligger helt i bund.

Omtalt af Avisen.dk d. 1. juli 2011