Kontakt

Arbejdsliv

Danskerne kører længere for at komme på arbejde

Danske lønmodtagere pendler længere end tidligere for at komme på arbejde. I gennemsnit pendler danske lønmodtagere 43 km. mellem hjemmet og arbejdspladsen. Siden krisen er den gennemsnitlige afstand steget med 6 pct. Den største stigning er sket blandt faglærte.

Den gennemsnitlige pendlingsafstand blandt lønmodtagere var i 2014 på 43 km., når man ser på den samlede afstand mellem bopæl og arbejdssted – det vil sige både udtur og hjemtur.

Danskerne har fået længere til arbejde. Siden krisen er den gennemsnitlige pendlingsafstand steget med 6,4 procent. Den største stigning er sket blandt faglærte, der har forøget pendlingsafstanden med 7,3 procent.

Næsten alle faglærte har fået længere til jobbet. 38 ud af 40 forskellige faglærte uddannelsesgrupper har fået længere til job siden krisen.

Variationen i pendlingsafstanden er stor blandt faglærte. Længst pendler teknisk uddannede og uddannede inden for byggeriet, mens SOSU-uddannede samt uddannede inden for pædagogik og service pendler kortest. Mens fx SOSU-hjælpere og pædagogiske assistenter typisk pendler 25 km, så er pendlingsafstanden for elektrikere, brolæggere og automatikteknikere over 60 km.

Omtalt af Jyllands-Posten d. 3. april 2017