Kontakt

Tilbagetrækning

Den ufaglærte mand, der gik tidligt på efterløn, dør 4 år før DJØF’eren, der fortsatte i job

Folk, der gik på efterløn som 60-årige, lever kortere end deres jævnaldrende, der fortsatte i job. Der er stor forskel afhængigt af uddannelsesniveau.

Ufaglærte mænd, der gik på efterløn som 60-årige, kan forvente at blive 80 år gamle. Men mænd med en videregående uddannelse, der fortsatte i deres job som 60-årige, kan derimod forvente at blive knap 84 år.

Det viser en ny analyse fra AE om den forventede restlevetid.

Forskellen på de to grupper er dermed cirka fire år. For kvinder er den tilsvarende forskel i den forventede levetid for de to grupper på 2,4 år. Det fremgår af figuren herunder.

Ufaglærte lever kortere
Generelt har ufaglærte en kortere forventet restlevetid. Ufaglærte mænd kan forvente at leve i snit 20 år, når de fylder 60, mens det for mænd med en videregående uddannelse er godt 23 år.

Ufaglærte kvinder kan derimod forvente at leve i snit 23 år som 60-årige, mens tallet for kvinder med en videregående uddannelse er knap 26 år.

Der er også stor forskel mellem a-kasser. Mænd og kvinder, som var medlem af 3F som 59-årige, kan som 60-årige i gennemsnit forvente at dø hhv. 3,3 og 2,5 år før personer i a-kasser på akademikerområdet.

Omtalt af Fagbladet 3F den 30. september 2020