Kontakt

Skat

Aftrapning af grøn check rammer 140.000 personer

Omkring 140.000 lønmodtagere er i det indkomstinterval, hvor den grønne check aftrappes. Det betyder, at de reelt får en forhøjelse af marginalskatten på 7,5 pct. I denne gruppe er der relativt mange sygeplejersker, lærere, pædagoger og faglærte arbejdere.

Den grønne check, som blev vedtaget med Forårspakke 2.0, bliver aftrappet med 7,5 pct. af indkomsten, hvis man har en indkomst, der overstiger ca. 390.000 kr. (før AM). Den grønne check bliver aftrappet relativt hurtigt, så den er helt væk, når indkomsten overstiger ca. 410.000 kr., afhængig af hvor mange børn man har. For de personer, der ligger i dette indkomstinterval, vil marginalskatten stige med 7,5
procent.

Blandt de personer, der ligger i dette indkomstinterval, er der relativt mange lærere og sygeplejersker. Således er knap ni procent af alle lærere og sygeplejersker i det indkomstinterval, hvor den grønne check aftrappes. Også blandt socialrådgivere, politibetjente og pædagoger er der relativt mange, der ligger i dette indkomstinterval. Samlet er der 140.000 personer i dette indkomstinterval, hvilket svarer til ca. 3,4 pct. af hele befolkningen over 18 år.

Omtalt i Information 4/3-09.