Kontakt

Velstand

Finanslov: Snævre økonomiske grænser, men vigtigt fokus på unge, uddannelse og vækst

Pressemeddelelse - regeringen præsenterer i dag finanslovsforslag for 2013 - det er snævre økonomiske grænser, men et vigtigt fokus på unge, uddannelse og vækst - læs her AE's kommentarer til regeringens finanslovsforslag.

Regeringen præsenterer i dag finanslovsforslag for 2013. Finanslovsforslaget indeholder bl.a. en særlig ungeindsats, uddannelsesløft for ledige og investeringer i uddannelse.

”Netop et fokus på unge ledige og uddannelse er utrolig vigtigt i en tid, hvor ungdomsledigheden nærmer sig niveauet fra 80’erne og 90’erne. Erfaringerne fra 80’ernes og 90’ernes ungdomsledighed er en uhyggelig påmindelse om, hvad der kan ske, hvis ledighedskurven for de unge ikke knækkes. Det kan blive dyrt for samfundet, og derfor er en indsats her nødvendig,” siger Lars Andersen.

Finanslovsforslaget fokuserer ligeledes på, at flere skal i uddannelse samt på kvaliteten på uddannelserne, så der blandt andet investeres 2,9 mia. kr. ekstra i 2013 i uddannelsesudgifter, og praktikpladsinitiativerne videreføres:

”Uddannelse er en guldrandet investering både for den enkelte og for samfundet. Derfor er det helt af-gørende, at der investeres i uddannelse. Vi skal huske på, at en uddannet arbejdskraft er det, vi skal leve af i fremtiden. Derfor er det helt centralt, at vi får løst problemerne med de manglende praktikpladser, der gør, at unge ikke kan færdiggøre deres erhvervsuddannelse. Uddannelse er kort sagt grundlaget for vores fremtidige vækst og velstand i Danmark,” udtaler Lars Andersen.

Regeringen har med fremlæggelsen af finanslovsforslaget samtidig fremlagt en ny økonomisk prognose. I den er væksten nedjusteret i år, mens den er opjusteret lidt næste år. Arbejdsmarkedet tegner samlet lidt svagere end i Majredegørelsen.

”Med den store økonomiske usikkerhed er det vigtigt, at regeringen fortsat holder fokus på væksten. Med henstillingen fra EU er det dog begrænset, hvad der kan gøres rent finanspolitisk. Det er derfor positivt, at regeringen fortsat sætter initiativer i gang, der stimulerer vækst og beskæftigelse uden at belaste de offentlige finanser. Regeringen bør dog også følge de offentlige investeringer meget tæt, så vi sikrer, at de initiativer, der er sat i søen her, også reelt kommer i gang,” afslutter Lars Andersen.

For yderligere information, kommentarer og interview kontakt venligst

Direktør Lars Andersen
33 55 77 17 / 40 25 18 34 eller la@ae.dk

Kommunikationschef Mikkel Harboe
33 55 77 28 / 28 36 87 50 eller mh@ae.dk