Kontakt

Ulighed

Stigende indkomstforskelle i København

Indkomstforskellen mellem de forskellige bydele i København og Frederiksberg er vokset - de højeste indkomster er på Frederiksberg, mens de laveste indkomster er på Nørrebro - det var det også i 1985, men siden dengang er forskellen mellem top og bund blevet større.

Der er store forskelle på de gennemsnitlige indkomster mellem bydelene i København. En måde at undersøge det på, er ved at se på forskelle i disponibel indkomst mellem de forskellige bydele i København og Frederiksberg.

Frederiksberg C er den bydel i Hovedstaden, hvor indbyggerne i gennemsnit har de højeste disponible indkomster på 276.100 kr. Herefter følger Indre By og resten af Frederiksberg, hvor den gennemsnitlige indkomst er på omkring 250.000 kr. Lige under dette niveau finder man Østerbro og Vanløse hvor de gennemsnitlige disponible indkomster er på 234.000 kr.

I bunden af listen ligger Nørrebro, hvor den gennemsnitlige disponible indkomst er på 173.200 kr. og dermed det laveste niveau i Hovedstaden. Det er 100.000 kr. mindre end den gennemsnitlige indkomst på Frederiksberg C. Det svarer til, at indkomsten på Frederiksberg C er 1,6 gange så stor som indkomsten på Nørrebro.

Det er bemærkelsesværdigt, at indkomstforskellen er så stor, selvom de to områder geografisk grænser op til hinanden.

Omtalt af Berlingske d. 21. oktober 2012